Peptider i hudvård

Peptider har blivit en riktig snackis inom hudvård om dess effekter och är en vanligt förekommande ingrediens inom hudvård.

Vårat nytillskott Saturday skins filosofi bygger på att skapa den perfekta balansen för huden, och alla produkter är gjorda med detta i åtanke för att skapa de bästa förutsättningarna för din hud. Förutom superfruits så har dom som geneom gående i sina produkter att använda sig av peptider. Produkterna innehåller ett komplex av 7 peptider som jobbar i symbios med varandra och har en peptidformel som främjar hudens naturliga regenereringsprocess.

Vad är egentligen peptider?

Peptider är cellkommunicerande ämnen som förekommer i flera former i våran kropp naturligt. Det är kortfattat små delar av proteiner som bildat olika långa och korta kedjor med aminosyror och som har en kommunikativ förmåga.

Vad gör peptider?

Det finns en mängd olika peptider som jobbar olika men det alla har gemensamt är att dom fungerar som en slags budbärare i kroppen då dom kommunicerar med hudens celler. Peptider återfinns bland annat i många produkter som jobbar åldersförebyggande då dom hjälper till att producera och boosta kollagen och elastin produktionen i huden och på så vis jobbar på hudens elasticitet och spänst.

Peptider har även fuktbindande egenskaper och brukar ofta kombineras i produkter tillsammans med antioxidanter och aminosyror då ingredienserna samverkar och förhöjer varandra för att få optimal effekt.

I Saturday skin 7 peptid komplex så ingår peptider. När man läser produkternas ingredienslista kan det vara svårt att veta vad just dessa peptider gör för våran hud. Nedan listar vi peptiderna och försöker kortfattat ge en inblick i dess effekter.

SH-OLIGOPEPTID-1 – Är en peptid som kallas för Epidermal growth factor (EGF). Biologiskt sätt är dom cellulära signalmolekyler som hjälper till att stimulera cellernas tillväxt. Peptiden har även läkande och åldersförebyggande egenskaper

SH-POLYPEPTID-1 – Är cellkommunicerande peptid som kallas för Basic Fibroblast Growth factor då den stimulerar fibroblasternas tillväxt och hjälper till att stimulera kollagen och elastin produktionen. Fibroblaster är en typ av bindvävscell som återfinns i dermis som är det mellersta lagret av hudens 3 lager. Cellerna har en viktig del i hudens återuppyggnad av bindväven och producerar kollagen och proteiner. Fibroblasterna kommunicerar dessutom med andra celler och utgör en viktig del i hudens återhämtningsförmåga från skador.

SH-OLIGOPEPTID-2- Kallas även för Insulin growth factor 1. Peptiden tillhör samma grupp av ingredienser som Epidermal growth factor då den har en cellstimulerande effekt på cellerna och bidrar till läkningsprocessen.

SH-POLYPEPTID-22- Är inte en lika ofta förekommande peptid i hudvård som oavnämnda eller andra kända peptider men tex hexapepetid- 8 . Peptiden kallas Single chain recombinant human peptide och är en peptid som jobbar på fina linjer.

SH-POLYPEPTID-45- Är även den en Single chain recombinant human peptide som har cell stimulerande effekter, jobbar på fina linjer och verkar läkande.

SH-POLYPEPTID-8- Är en peptid som fungerar som en humektant dvs en fuktbinande peptid

SH-POLYPEPTID-9 Har en funktion genom att boosta fibroblast cellernas produktion av kollagen och har betydelse för reparationen i huden.

Våran hud består av miljontals olika celler som har många olika viktiga funktioner i våran kropp och hud. Många av peptiderna  som används i Saturday skins produkter återfinns naturligt i våran kropp vilket gör dom unikt med sitt komplex.

Peptiderna är framtagna ur en fermenteringsprocess och produkterna framställs tillsammans med både medicinska forskningsinstitut och spaanläggningar.

Därför fokuserar dom och vill lyfta sina produkter inte bara utifrån dessa fantastiska superfruits och boostande egenskaper utan tillsammans med sin 7 Peptide Mix, som finns i alla produkter och som jobbar cell stimulerande och åldersförebyggande.

Vem passar peptider för ?

Peptider är en ingrediens som passar dom flera hudtyper och tillstånd. Peptider som jobbar aktivt åldersförebyggande kan vara bra att kika efter för de lite känsligare som inte tål dom kraftfullaste ingredienserna som tex A vitamin. Även gravida som inte vill lägga bort alla sina aktiva ingredienser kan dra nytta av att kika efter peptider i hudvård.

Viimeksi katsotut