Höststäda huden, rutintips och nyheter!

Hej och välkomna tillbaka efter sommaren, vi hoppas att ni alla mår bra och haft tid för vila, återhämtning och förhoppningsvis lite K-beauty? :)

I detta blogginlägg tänkte vi gå igenom lite vad som händer här i höst, två nya produkter inför säsongen och tips på hur du höststädar både din rutin och hud inför den rådande säsongen.

Vad är senaste nytt från oss på GLOWiD?
Vi växer så det knakar och vi planerar för fullt inför höstens happenings i form av event, samarbeten och härliga kampanjer! Redan denna helg åker tre av våra kollegor iväg till GLOWiD's hemstad, nämligen Seoul, Sydkorea. Vad ska tjejerna hitta på där borta undrar ni? Jo de ska träffa leverantörer och representanter från samtliga av våra varumärken som Dr. Ceuracle, COSRX, Klairs med flera! Tjejerna åker till ett fuktigt och varmt klimat så de har packat väskorna fulla av kylande sheet mask's och SPF. Vad tror ni, kan vi kanske vänta oss en flygplans-rutin? Det är faktiskt en ganska lång resa dit, cirka 16 timmar! De hinner ju göra både en morgon och kvälls-rutin på den tiden! ;) 

Skämt åsido, vi önskar tjejerna en trevlig resa och håller oss uppdaterade på deras äventyr via Instagram! <3

Hej nyheter! 

Vi har flertal nya produkter som anländer lagom inför de kallare temperaturerna. Denna vecka lanserades två produkter från By Wishtrend, en "ny-gammal" spelare "Acid Duo Hibiscus 63 Cream" som ni alla längtat så mycket efter. Detta är vår absolut sista re-stock av denna produkt någonsin då den sedan utgår helt ur By Wishtrend's sortiment, lite sorgligt men vi är säkra på att de kommer leverera nya likvärdiga produkter i framtiden!

Acid Duo Hibiscus 63 Cream från By Wishtrend en vit burk med rosa lock.

Acid-Duo Hibiscus 63 Cream är en lätt exfolierande kräm som är perfekt att använda för kvällstid. Krämen innehåller både LHA och PHA, syror som är bra på att exfoliera samtidigt som de inte irriterar huden. Acid-Duo Hibiscus 63 Cream löser dels upp tilltäppta porer och balanserar talgnivån i huden samtidigt som den jobbar på pigmenteringar och ger massvis med lyster. Huvudingrediensen är 63% Hibiscus Extrakt vilket är rikt på antioxidanter och boostar effekten av av LHA och PHA. 

Krämen passar alla hudtyper men framförallt en oljig, oren eller acnebenägen hy.
Läs mer om produkten här. 

NYHET! By Wishtrend leverar höstens it-serum för den med känslig eller acne-benägen hy "Cera Barrier Soothing Ampoule" fullmatad med centella, ceramider, squalane och peptider, en riktigt fin INCI-lista har denna serum-ampull, och vet ni vad? Första ingrediensen är inte vatten, utan centella asiatica! Denna ört är antiinflammatorisk, reparerande och lugnande, ganska unikt eller hur?

Cera Barrier Soothing Ampoule från By Wishtrend vit glasflaska med grön text

Denna ampoule är skapad för att skydda och reparera hudbarriären. Det är en mild ampull anpassad för känslig hud som motverkar fuktförlust och lugnar irriterad hud. Produkten har genomgått tester och bevisats vara icke-komedogen för aknebenägen hud, vilket betyder att den inte täpper till huden.

Med "CeraBalance-formula", som består av ceramid NP, centella asiatica, växtbaserad squalen och peptider som tillsammans skapar en synergi för att lugna känslighet, torrhet, matthet och stärka hudens barriär. 

Den har en lätt mjölkig textur som smidigt absorberas in i huden utan att lämna någon klibbig finish, den är även parfymfri.

Här kommer 3 tips hur du kan höststäda din rutin:

1. Utvärdera hudens resultat av sommaren. Hur har huden reagerat på sol, vind och vatten? Kanske lite uttorkad? Nya pigmenteringar? Råkat bränna dig? Inte haft tid till hudvård? Det är okej, de flesta tillstånd går att behandla.

2. Ställ dig frågan: "Vad är min hud i behov av nu?" Om svaret känns svårt att komma på själv så är du alltid välkommen att skicka iväg ett mejl till oss på info@glowid.se där du beskriver så gott du kan hudens skick, känsla och önskemål om resultat, för att underlätta för våra hudterapeuter kan du även bifoga en bild om du vill! :)
Bäst före datum på baksidan av alla Dr. Ceuracles produkter.

3. Inventera och återvinn! Kolla utgångsdatum och bäst-före etiketter, gör dig av med utgångna produkter, återvinn förpackningarna i plast, papper och glas! Visste du förressten att på baksidan av varje Dr. Ceuracle produkt finns plats att skriva år, månad och datum? Skriv ner denna information när du öppnar och därmed bryter förpackningen så du vet när den sedan går ut. 

Höststäda huden med våra favoriter på 20% rabatt t.o.m. söndag 10/9.

Sommaren kanske har satt sina spår i huden i form av torra fläckar, pormaskar eller nya pigmenteringar. För att återställa huden vill vi börja med att exfoliera bort döda hudceller från hudytan så att våra värdefulla serum och krämer verkligen kan få en chans att penetrera och absorberas av huden.

Satsa på skonsamma enzymer för att börja förbereda huden inför hösten med ett enzympulver bestående av grönt te och papain från By Wishtrend.

Önskas en syra har vi en av Cecilias favoritprodukter. En mild mandelsyra som funkar för alla hudtyper. Använd 1-3 kvällar i veckan, dränk en bomullspad och svep inifrån och ut för att vakna upp med lyster och glow! 5% Mandelic Acid By Wishtrend.

Efter exfoliering är det bra att reparera med lugnande och återfuktande toners. Denna vecka hittar ni två parfymfria och reparerande toners från Klairs respektive Make P:rem, funkar för alla, speciellt dig med känslig hy!

Ett essence som både återfuktar, mjukgör och tillför huden goda bakterier är Vegan Kombucha Tea Essence. Ett lätt mjölkigt essence som gör under för en torris! Har du inte testat denna produkt än är detta ditt tecken att göra det nu på 20% rabatt! :) 

Mjukgörande krämer är en absolut essential oavsett hur lång eller kort din hudvårdsrutin är. Denna rika nattkräm från Dr.Ceuracle passar en torr och mogen hud då den innehåller 6 olika typer av hyaluronsyra + B-vitaminer. Medans denna allt-i-allo-kräm från multifunktionella Hyggee passar, ja...alla! 

Redo för retinol? 

Två retinolprodukter från COSRX är The Retinol 0,1 och The Retinol 0,5 där den lägre siffran rekommenderas till dig som nybörjare och den högre till dig som har brukat ingrediensen tidigare i din rutin. Båda retinolprodukterna är berikade med vitamin E, en skyddande antioxidant för att vårda samtidigt som den jobbar.

Retinol är en variant av ett A-vitamin, en kraftfull ingrediens som stimulerar hudens cellförnyelse på djupet om man vill behandla tillstånd som akne, rynkor / fina linjer, pigmenteringar eller kollagenproduktion.

Retinol ska man inte använda varje dag till en början, utan snarare sikta på en gång i veckan som nybörjare. För att göra invänjningar behaglig kan man anamma ett schemaläggande av sin exfoliering och retinol enligt ett schema som kallas för "Skin Cycling". Mer om Skin Cycling hittar du på vår Instagram, men ett blogginlägg inom ämnet kommer inom kort!

    Erbjudandet är aktuellt till och med söndag 10/9-2023. <3


    Har du frågor gällande produkter, din rutin eller vårt arbete på GLOWiD? Tveka inte på att höra av dig till oss via Instagram, Tik Tok eller email. Vi ser fram emot att prata med dig!

    Vi önskar er en trevlig helg.

    Kram, Team GLOWiD! <3

    Viimeksi katsotut