Några favoriter från COSRX och hur jag lagt till dem i min rutin!

Hej på er!

Jag heter Märta och jobbar med PR och kommunikation här på GLOWiD. Detta blir mitt första inlägg på bloggen, men ni som följer oss på instagram kanske redan sett mig där någon gång! Idag tänkte jag berätta om min upplevelse med vårt nylanserade märke COSRX och hur jag introducerat dessa produkter i min rutin. Hoppas ni uppskattar detta inlägg och får lite inspiration! 

Jag har använt COSRX i flera månader och kan nu verkligen se den skillnad som deras produkter gjort för min hud. Jag älskar att testa nya produkter och har ofta en ganska varierande rutin, men sedan jag introducerade COSRX så har jag faktiskt främst hållit mig till dessa då jag fått så fina resultat. Innan jag går in på mina några av mina favoritprodukter från COSRX så tänkte jag presentera min egen hudresa lite kort. 

Kort om min hudresa

Efter att ha haft en välbalanserad hud under min tonår fick jag vid 23 års ålder plötsligt en irriterad hud med finnar, djupare porer och rodnad. Efter besök hos hudläkare fick jag konstaterat att jag fått en mild form av vuxenacne i kombination med mild rosacea. Jag har nu i efterhand förstått att både acne och rosacea är ganska vanligt för kvinnor att få först efter tonåren. 

Med åren så har jag lärt mig vad min hud behöver, mycket fukt (gärna i flera lager) och inte så mycket fett, produkter för en känslig hy samt endast milda exfolieringar några kvällar i veckan. Men trots detta så har min hud aldrig blivit riktigt helt bra, detta också på grund av att mina hudproblem till stor del kommer inifrån och styrs av bland annat hormonella förändringar som är svåra att styra. Dock kan jag se markant skillnad på mina utbrott, mina porer och min rodnad sedan jag introducerade COSRX i min rutin. Jag ska nu berätta lite mer om några av produkterna jag använder och vad dem gjort för min hud. Kanske är ni några där ute som har likande hudproblematik som jag har och kan få lite inspiration och tips! 

På grund av min känslighet i huden är jag alltid lite rädd för att plötsligt blanda in nya produkter i min rutin, särskilt produkter som innehåller syror och ingredienser som jag tidigare inte hört talas om. Efter att ha både läst och provat produkterna så insåg jag snabbt hur milda COSRX produkter är och hur lite de irriterar huden trots den kraftfulla effekt dem ger. Jag är så otroligt imponerad av produkterna! 

Några av produkterna jag lagt till i min rutin! 

1. Low pH Good Morning Gel Cleanser

Jag är en av dem som lätt får en stramande känsla i huden efter rengöring, därför är jag känslig för rengöringar som torkar ut huden. Det är en av anledningarna till varför jag älskar Low pH Good Morning Gel Cleanser från COSRX så mycket, den känns skonsam och jag upplever inte alls att den torkar ut huden. Den har en härlig gel-konsistens som löddrar lätt. Jag använder Low pH Good Morning Gel Cleanser efter oljerengöring, vilket jag rekommenderar att ni gör om ni precis som jag använder smink. Denna rengöring funkar för alla hudtyper, oavsett om du har acne, torr eller känslig hy. 

Fun fact! Low pH Good Morning Gel Cleanser är en produkt som COSRX tog fram utifrån kundfeedback. Många hade uttryckt att de önskade en rengöring med lågt pH-värde, och efter det formulerade COSRX denna rengöring med det låga pH-värdet 5 på bara några få månader! Hur häftigt är inte det? Det är nästan lite galet hur snabba och lyhörda koreanska hudvårdsföretag är! 

Vad innebär pH-värde i rengöringar?

Vår hud är naturligt lite sur med ett pH värde på 4,5. Rengöringar brukar naturligt vara mer alkaliska (pH-värde på 6-12) eftersom att det är det som hjälper till att avlägsna smuts. Men det är just alkaliniteten i rengöringar som kan torka ut och irritera huden samt orsaka den strama och obehagliga känslan. Så för alla er med känsliga hudar, en ansiktsrengöring med lågt pH-värde är verkligen en life-changer!

2. Ac Collection Calming Mild

Har du precis som jag en acnebenägen hud och samtidigt behöver produkter som är skonsamma och inte irriterar huden kan jag varmt rekommendera denna toner.  Den har lugnat min acne men samtidigt också minskat de röda märken och ärr jag haft kvar från tidigare finnar. Denna applicerar jag efter rengöring och innan jag fortsätter med min vanliga fukttoner från Klairs. Jag har generellt svårt att hitta exfolieringar som är så pass milda att de inte irriterar min hud, men denna har verkligen lyckats få min hud i balans. Den innehåller BHA-syra som milt exfolierar, Tea Tree som är en antibakteriell ingrediens, Centella som lugnar och Panthenol som återfuktar. 

Ac Collection Calming Mild går att använda dagligen (även för en känslig hy) men jag använder denna 2-3 kvällar i veckan. När min hud känns extra obalanserad lägger jag denna som en mask genom att dränka bomullspads i tonern och sedan lägga dessa på huden i 5-7 minuter. Hett tips!

3. Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion

Denna lätta men återfuktade kräm passar min hud perfekt då den inte täpper till. Den lugnar, ger en behaglig känsla och passar perfekt för en irriterad eller nyexfolierad hud. Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion har verkligen hjälp mig att få bukt på min yttorrhet då den innehåller 70 % björksav som effektivt återställer fuktnivån i huden. Ofta kan man ha både en yttorr, oljig och acnebenägen hud samtidigt - då är denna kräm perfekt! Krämen absorberas snabbt och lämnar en silkeslen känsla som lägger sig fint under smink. 

Jag brukar använda denna i min morgonrutin efter serum och innan jag applicerar solskydd. Måste även inflika att dess smidiga pumpflaskan är ett stort plus!

4. Advanced Snail 92 All In One Cream

Min absoluta favorit! Wow vad denna kräm har jämnat ut och minskat rodnad. 

Advanced Snail 92 All In One Cream innehåller hela 92 % av den otroligt spännande ingrediensen snigelsekret. Det är denna ingrediens som ger krämen dess läkande och lugnande egenskaper som minskar uppkomsten av finnar samtidigt som den bleker ärr från tidigare acneutbrott. Krämen ger också väldigt mycket fukt och lyster. Eftersom att den dessutom ger en plumpande effekt och förebygger hudens åldrande passar krämen även en mogen hy. 

Jag tar ett ganska rikt lager av denna kräm efter serum varje kväll, den sjunker in skönt i huden och jag upplever ingen kladdig känsla. De dagar jag behöver extra mycket fukt så lägger jag även en nattmask som tex Ultra Nourishing Rice Overnight Spa Mask från COSRX. 

Så kul att ni läst detta inlägg! Jag hoppas jag inspirerat er till att utforska detta fina märke som har så otroligt innovativa och grymma produkter. Vill ni läsa om fler produkter från COSRX så hittar ni hela sortimentet här! 

Ha en underbar lördagkväll! 

Märta 

Senast besökta