Min uppdaterade rutin med COSRX

Hej alla fina GLOWiD följare! 

Idag tänkte jag gå igenom hur jag kompletterat min rutin med COSRX produkter, och vilka specifika produkter från märket som numera används flitigt i min dagliga rutin! 

Det är så roligt och spännande att få grotta ner sig i ett nytt märke! Jag älskar att testa mig fram mellan olika märken och produkter. Även om det kan vara lite påfrestande för huden att ofta bli introducerad för nya produkter så är det så roligt att utveckla sin rutin utifrån favoriterna man springer på längs vägen. En rutin som ständigt är i förändring men också som bara blir bättre och mer skräddarsydd för än själv hela tiden.

Min hudtyp och mina mål, 

Min hudtyp är i grunden torr, något känslig och jag får lätt någon blemma då och då. Jag upplever även min hud som lite glåmig i perioder. 

Mitt mål med min hudvårdsrutin har alltid varit att få känna mig återfuktad, men också att jobba för en jämnare hudton, hudstruktur och en fin naturlig lyster!

 

Nedan går jag in lite mer noggrant på vad produkterna gjort för mig, hur de jobbar och hur jag använder dem. Häng på! 

1. Advanced Snail 96 Mucin Power Essence är en produkt jag numera använder varje dag morgon och kväll. Den har gjort underverk för min hud och jag kommer aldrig vilja vara utan den.

Essencen innehåller 96% snigelsekret och essencen har en rad olika otroliga egenskaper. Essencen återfuktar, plumpar, reparerar och reducerar röd och irriterad hud. Men inte nog med det så jobbar den även utjämnande, balanserande och förbättrar elasticiteten i huden. Med andra ord passar denna essence de flesta hudtyper! 

Jag upplever att användandet av denna essence i både morgon och kvällsrutin har gjort att min hud varit återfuktad och i balans trots temperatur och väderväxlingar nu under vintern. Jag upplever även en jämnare, mycket mjukare och en mer plumpad hud. 

It's a keeper! 

 

2. Ultra Nourishing Rice Overnight Spa Mask har jag lagt till som en nattmask i min rutin. Den använder jag då och då vid behov eller när jag vill skämma bort huden lite extra. Jag har sträckt mig efter denna både när jag har velat ha en lugnande, mjukgörande och återfuktade mask, men också för en lysterboost!

Detta är faktiskt en multifunktionell produkt, den kan både användas som nattmask/fuktmask, rengöring och fuktkräm. Masken innehåller risextrakt vilket är en ingrediens som jobbar uppljusande och mjukgörande. Den sjunker lätt in i huden och lämnar ingen klibbig känsla. 

Masker rent generellt tycker jag aldrig man kan ha för många av...Jag tycker även det är så lyxigt med just nattmasker. Tanken på att produkten under natten ger massor av näring, fukt och boostar huden är så härlig, och just nattmasker är även väldigt effektivt om man har ont om tid. Jag känner mig silkeslen i huden efter att ha applicerat denna, och skulle verkligen beskriva den som just mjukgörande och lystergivande! 

 

3. AHA 7 Whitehead Power Liquid är en exfoliering som jag i dagsläget använder kvällstid 1-2 ggr i veckan. Denna har jag vant in i huden långsamt, just för att undvika att irritera huden. Jag är även väldigt noga med hög SPF dagtid. 

Detta är en kemiskt exfolierande peeling med AHA-syra som är bra för att avlägsna döda hudceller och jobba utjämnande. Denna produkt är även superbra att använda sig av om man vill bekämpa och förebygga fina linjer och rynkor då AHA ökar cellförnyelsen. 

Detta är en produkt jag upplever mig se resultat med bara över natten de gånger jag använt den. Jag känner mig jämn och glowig i huden när jag vaknar, och har inte upplevt någon irritation. En produkt som är bra att jobba just långsiktigt med, och om man som mig önskar en jämnare hud är detta en toppenprodukt att använda sig av. Men kom ihåg, SPF är så viktigt, och särskilt nu när vi går mot vår/sommar! 

 

4. One Step Moisture Up Pad har också blivit en produkt jag använder regelbundet i min rutin. Dessa pads är en mildare exfoliering än produkten ovan vilket gör dem till ett bra alternativ att använda sig av dagligen. Jag har mest använt dessa pads som ett komplement i min rengöringsrutin, just för att avlägsna överbliven smuts och samtidigt exfoliera huden kvällstid. 

Dessa pads innehåller BHA-syra, en fettlöslig syra som jobbar på djupet i huden till skillnad från AHA-syran ovan som jobbar på ytan. BHA är en bra syra för dig som vill bekämpa och förebygga acne och tilltäppta porer. Padsen innehåller även hyaluronsyra och propolis vilket ger både fukt och näring till huden. Dessa kan utöver att användas som pads, i 5-7 minuter placeras på huden som en ansiktsmask. 

Dessa pads använder jag de kvällar jag inte använder någon annan syra, just när jag känner att jag kan behöva en mild exfoliering och när jag vill avlägsna kvarbliven smuts. Dessa upplever jag hjälper mig att bibehålla en jämn och återfuktad hud, rengör huden i ett ytterligare steg och hålla plitor borta. Även så smidigt med pads. 

 

Dessa fyra COSRX produkter använder jag mig regelbundet utav. Jag upplever att de passar jättebra till min hudtyp och det är så roligt och uppleva att huden blivit till det bättre sedan jag införde dessa i min rutin. 

Om du känner dig nyfiken på vårt sortiment av COSRX men kanske känner dig lite osäker på vilken/vilka produkter som kan passa din hudtyp/hudtillstånd så länkar jag min kollega Lisas blogginlägg här. Lisa är hudterapeut på GLOWiD och har precis skrivit ett väldigt jättebra och informativt blogginlägg om just detta! Så in och läs. 

Tack för att du tog dig tiden att läsa mitt blogginlägg och jag hoppas att du fick någon slags inspiration <3 

Trevlig helg! 

/Myra  

Senast besökta