Hur jag inkluderat COSRX i min hudvårdsrutin

Hej på er nya och gamla GLOWiD-följare!

Idag tänkte jag dela med mig av hur jag inkluderat vårt nya varumärke COSRX i min hudvårdsrutin.

Jag kan börja med att beskriva min hud som jag upplever som ganska tålig, känns sällan torr utan snarare glansig mot eftermiddagen. Den reagerar lätt på nya produkter och jag försöker därför hålla mig till en och samma rutin när huden känns i balans. (Vilket ibland blir lite svårt när man jobbar med hudvård och gärna testar nytt ofta).

COSRX har många produkter som är anpassade just efter känslig och / eller acnebenägen hud och jag upplever att dessa passar min hud väldigt bra.

Den första produkten jag adderat är One Step Original Clear Up Pad. Jag älskar och har saknat denna typ av pads i min rutin. Jag sveper de över ansiktet efter dubbelrengöring varje kväll. Hur noga jag än tvättar mig så verkar det alltid vara lite smuts kvar efter den vattenbaserade rengöringen och det är så skönt att se att man får bort det sista på padsen.

De är milt exfolierande så jag har undvikit annan rengörande exfoliering nu när jag använder dessa. Vi har lanserat två olika typer av pads och dessa som är anpassade just för en fetare och aknebenägen hud fungerar super bra för mig. De innehåller bland annat BHA som tränger djupt ner i huden för att lösa upp igentäppta porer och avlägsnar döda hudceller. Regelbunden exfoliering ger en fin, naturlig lyster och håller huden fri från just döda hudceller som kan göra att huden upplevs glåmig och lysterfattig. Exfoliering bör man dock börja att långsamt vänja in huden vid, och det är väldigt olika hur olika hudtillstånd reagerar och hur ofta huden klarar av det. Som jag nämnde innan så upplever jag min hud ganska tålig och jag brukar kunna använda just milda exfolieringar i princip varje kväll.  

One Step Original Clear Up Pad

Efter rengöring och exfolierande pads så följer jag upp med en återfuktande toner som jag klappar in i flera lager för att förbereda huden på nästkommande produkter samt bygga upp fukt djupt ner i huden. Sedan fortsätter jag med nästa nytillskott i min rutin, nämligen Two In One Poreless Power Liquid, som snabbt blivit min nya favorit-essence. Det är en mycket effektiv lösning som även denna fungerar super bra mot förstorade porer och oljig hud. Ökad talgproduktion leder ofta till förstorade porer, och får man kontroll på talgproduktionen så brukar detta resultera i synligt minskade porer. Jag upplever verkligen att denna tillsammans med padsen stramat ihop mina porer och huden känns inte lika oljig längre. Värme är något som kan orsaka förstorade porer och denna essence har en kylande effekt på huden för att motverka just detta. Även denna innehåller BHA som också har en utjämnande effekt och resulterar på sikt i en jämnare hudstruktur. Man kan också punktbehandla ’problem-områden’ genom att dränka några pads, trycka de mot områden med förstorade porer och låta ligga på ansiktet som en mask i 5-10 minuter. Essence var något nytt för mig innan jag började på GLOWiD men nu är det något jag verkligen inte vill vara utan. Jag märker så stor skillnad på huden, speciellt när jag använder en essence som är inriktad just på porer eller blemmor.

 Two In One Poreless Power Liquid

Slutligen vill jag även slå ett slag för denna lite starkare exfoliering - AHA 7 Whitehead Power Liquid. Detta är en kemiskt exfolierande peeling i vätskeform som jag använt under en längre tid och älskar. Jag använder den inte regelbundet utan adderar den när jag känner att min hud är obalanserad eller i behov av en extra boost. Då applicerar jag denna på bomullspads och trycker mot utsatta områden och jag tycker denna ger omedelbar effekt på utbrott och blemmor. Min hy är som sagt ganska tålig men jag upplever verkligen inte att någon av dessa varken irriterar eller torkar ut min hud, som många andra aktiva, exfolierande eller punktbehandlande produkter ibland kan göra.

Alla dessa tre produkter är allergivänliga och dermatologiskt testade. De är fria från parabener, sulfater, alkohol, mineraloljor eller konstgjorda doftämnen. Dessutom är de helt veganska.

Hoppas ni ska bli sugna att testa någon av dessa. Skriv en kommentar om ni har några funderingar kring ovan nämnda produkter eller läs mer om dem via länkarna .

/ Kicki

Senast besökta