Glöm inte kroppen!

Hej igen bloggen! Sist jag skrev gick jag igenom mina favoriter ur vårt sortiment och hur jag använder dem i min rutin anpassade för min blandhy. Jag heter alltså Patricia och jobbar på GLOWiD som Content Manager, och tänkte idag dela med mig av lite tips!

När det finns så mycket produkter till huden i ansiktet är det lätt att vi glömmer bort resterande hud - nämligen kroppen, som ju också behöver lite omvårdnad och uppmärksamhet! Här kommer några användningstips på hur jag optimerar min helkroppsvård genom att använda flera av våra produkter på andra sätt än till bara ansiktet!

Först och främst tycker jag det är viktigt att inte glömma bort hals och décolletage! På kvällen brukar jag gå in med Hyggee All-In-One Care Cleansing Water på en bomullspad för att få bort dagens orenheter (om jag inte duschat innan), man blir chockad över hur mycket smuts det byggs upp på huden under en dag! Denna sköljer jag inte av, utan fortsätter sedan med min hudvårdsrutin och låter toner, serum, fuktkräm (SPF dagtid) appliceras över just hals och décolletage. 2-3 gånger i veckan exfolierar jag också de områdena med antingen Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish som löses upp och sköljs av om jag är i duschen eller badet, andra dagar använder jag min älskade favorit Make p:rem Radiance Me Mild Essential Peeling som med hjälp av BHA effektivt tar bort döda hudceller så att den fräscha huden under kan tillgodogöra sig efterkommande produkter!

Sheet mask använder jag 3-4 dagar i veckan! Jag gör alltid så att jag med överbliven essence i påsen klappar in över hals och décolletage om jag är påklädd, men är det så att jag precis duschat/badat så drar jag ut essencet över hela kroppen (ja, en påse räcker ofta till hela kroppen!) innan jag går in med en mjukgörande body lotion. Bland mina sheet mask-favoriter finns Make p:rem Safe Me Relief Moisture Mask och Dr. Ceuralce Royal Vita Propolis Anti-Oxidant Mask som båda är generösa med essence i påsen! Lyx får både kropp och knopp, helt enkelt!

Väl i duschen gillar jag som kan få lite blemmor och orenheter på övre ryggpartiet att gå in med Klairs Pore Gentle Black Charcoal Soap som rengör på djupet utan att på något sätt torka ut. Det är en fast tvål som räcker otroligt länge och som verkligen gett resultat på kropp såväl som ansikte!

När det kommer till en faktisk body lotion kan jag inte nog betona hur fantastisk Klairs Supple Preparation All-Over Lotion är. Jag tyckte länge att body lotions var jobbiga och kladdiga och jag hoppade länge över att smörja in mig efter jag tvättat kroppen eftersom den kladdiga känslan en kroppskräm kan ge inte är något för mig. Men sedan jag började med denna produkt kan jag inte hoppa över det steget! Den är len och mjuk och sjunker snabbt in i huden utan att för den delen lämna huden torr igen, utan man håller sig återfuktad länge. Tuben räcker också längre än vad man tror, samtidigt som produkten är dryg!

Syra på kroppen? Javisst! En syra-exfoliering kan även den användas över kroppen! Jag har nyligen börjat införa By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water som innehåller AHA på en torr och rengjord hud, främst överkroppen. Jag häller ut produkten över en bomullspad och drar sedan över décolletage, armar, rygg, bröst och mage. Den ökar spänst, tar bort döda hudceller och behandlar UV-skador samt bonusen att den direkt ger synbart fräschare resultat på de tatueringar jag har (som ligger längre ner i huden än vad produkten verkar). Viktigt är att inte glömma SPFen efter man använt syra, och att lämna denna lilla rutin till vinterhalvåret eller fram tills större delar av kroppen börjar exponeras för sol.

Är du som jag också lite eksemig eller har torra fläckar/patches här och där på kroppen? På mig dyker de främst upp på överarmarna, underbenen och armvecken. Jag använder helst inte kortison på kroppen eftersom det kan ha en hudförtunnande effekt som görs extra känslig i solen. För två år sedan testade jag spontant att stryka ett lager av Hyggee All In One Cream över min eksem och torra fläckar och dra mig baklänges, vad bra det funkar! Efter två-tre kvällar av ett lager av denna kräm är de borta!

…och till sist, glöm inte händerna! När du utför din morgon- och kvällsrutin och får produkt på händerna, tvätta inte bort utan massera in över handrygg och underarmar för att hålla även dem i gott skick!

Lycka till med kroppsvården!

/Patricia

Senast besökta