Skin Cykling

Sommaren lider mot sitt slut och det är dags att göra sig redo för säsongsbyte och höst!

Hösten markerar en ny säsong som innebär en kallare och mörkare årstid men det innebär då att man kan plocka fram de lite mer aktivare produkterna som A vitamin och syror som man kanske lagt på hyllan under sommaren.

Många ser hösten som en storstädning av huden då man nu kan jobba mer resultatinriktat med aktivare ingredienser. Givetvis måste man anpassa sin rutin efter sin egen hudtyp och hudtillstånd

Många har säkert hört talas som skincykling.

Metoden handlar om att sätta upp ett schema för vilken dag man ska använda sina hudvårdsprodukter för att få ut de bästa förutsättningarna för sin hud.

Cykeln består av 4 dagar där man delar upp olika typer av produkter i sin kvällsrutin. Genom att välja sina dagar med aktivare ingredienser ger det huden bättre förutsättningar för att minska risken för irritation och överexfoliering och bidrar till att huden lättare kan återhämta sig.

Man brukar prata om upplägget 

Exfoliera - A vitamin - Fukt & återhämtning - Fukt & återhämtning.

Efter några dagar av återhämtning börjar cykeln om. Kom ihåg att anpassa din cykel efter din hud och dina behov. Kanske just nu behöver några fler dagars återhämtning?

Vill du läsa mer om upplägget kan du kika in vårat tidigare inlägg här.

Skin Cycling med koreansk hudvård – GLOWiD

Vid väderskiftningar är det vanligt man även kan uppleva huden mer fuktfattig/yttorr. Man kan även uppleva huden som lite glåmig så det är viktigt att ge huden mer närande ingredienser och fokusera på en välmående barriär.

Hudbarriären är det yttersta lagret på våran hud (epidermis) och skyddar våran hud mot bland annat yttre faktorer som väderskiftningar mm. Barriären kan ibland rubbas av överaktivering av huden , klimat men även på grund av andra orsaker. Våran barriär är A och O för våran hudhälsa om har den blivit nedsatt är det då lättare att vi upplever irritation och rodnad. Även andra hudtillstånd som eksem och perioral dermatit brukar kunna träda fram när barriären försvagats så det är alltid viktigt att man tar hänsyn till sitt aktuella hudtillstånd och jobbar på det.

Några stärkande ingredienser som är bra att kika efter är bland annat ceramider och probiotika. Probiotika främjar en sund bakteriekultur på huden och ceramider hjälper till att stärka våran hudbarriär. Två produkter som innehåller det är Pro Balance Biotics Toner och Cera barrier ampull från By Wishtrend.

Något man heller inte får glömma är att låsa in och skydda de tidigare applicerade produkterna. Gärna med en lite rikare kräm då huden ofta behöver lite närande produkter under kallare månader. Carrot + Niacinamide Moisturizing Cream är en närande kräm för morgon och kväll där huvudingrediensen är morotsextrakt, och 5 % niacinamid. Båda är antioxidantrika och hjälper till att skydda huden mot fria radikaler medan squalane, ceramider och glycerin verkar återfuktande och närande.

Glöm inte bort att skydda din hud året om och applicera spf som ditt sista steg i rutinen.

Några favoriter som du just nu hittar på kampanj är make prem daily sun essence , klairs All Day Airy Sunscreen och Cica Regen Waterproof Sun som smälter in snabbt i huden och ser till att du håller huden skyddad oavsett årstid.

Behöver du hjälp att se över din höstrutin eller hitta nya favoriter är ni välkomna att höra av er till våran kundtjänst på info glowid.se

Viimeksi katsotut