Propolis, Hyaluronsyra och Tea tree – 3 huvudingredienser att ha koll på!

Påsken står för dörren och under denna vecka har vi anordnat en digital äggjakt på hemsidan inspirerat av tre favoritingredienser när det kommer till den koreanska hudvården, nämligen propolis, hyaluronsyra och tea tree. I detta blogginlägg går vi igenom vad samtliga ingredienser är, dess effekt på huden och produktrekommendationer.

 

PROPOLIS – Antiinflammatoriskt guld från honung. 

Vad är Propolis?
Propolis är ett naturligt ämne som bina fyller sina bon med där det fungerar som ”tätningsmedel” med antiseptisk funktion. Propolis är en kombination av kåda, harts och annat växtmaterial som bina får i sig vid pollinering av växter som sedan tuggas samman till mindre bitar. Syftet är att skydda bot från yttre skador från bakterier, svampar och virus. På samma sätt som det skyddar boet skyddar det vår hud, men den egenskap som de flesta kopplar ihop propolis med är dess lystergivande effekt. Visste du att forskning visar att propolis innehåller runt 300 naturliga ämnen och är ett naturläkemedel som använts världen över.

 

För vem? Den honungslika konsistensen ger glow, ökad elasticitet och återfuktar utan att slita eller irritera huden. Det är en ingrediens som passar de allra flesta som är ute efter den eftertraktade ”daggiga” hälsosamma lystern, även en aknebenägen eller känslig hud kan använda propolis i sin rutin! Propolis är en utmärkt ingrediens för dig som vill jobba utjämnande och uppljusande på hudtonen då det behandlar hyperpigmenteringar på ett naturligt sätt.

 

Tips! Blanda ditt propolisserum med flytande bb-cream eller foundation för extra mjuk bas eller dutta en droppe på sminkat kindben för en daggig lyster!

 

GLOWiD favoriter med Propolis:

Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule – 33% ren propolis tillsammans med bi-drottningelé, vitamin B5 och B3 gör detta bästsäljande serum till en riktig vitaminbomb. Jobbar utjämnande, lugnande, reparerande och lystergivande. Använd efter toner och innan mjukgörande kräm ELLER applicera ovanpå makeup genom att försiktigt dutta in det med fingertopparna på ansiktets högsta punkter!

  

COSRX Full Fit Propolis Honey Overnight Mask- En multifunktionell lätt nattmask som med sin gel textur innehåller naturligt bi-vax och 87,26% propolisextrakt som lugnar och kyler en matt, irriterad eller varm hud. Perfekt efter en dag i solen kanske? Applicera ett tjockare lager som mask eller tunnare som mjukgörande kräm. Passar alla men den lätta formulan är speciellt framtagen till en kombinerad/oljig hud!

 

COSRX Lip Sleeping Mask Propolis – en superhärlig och närande läppmask som reparerar och mjukgör med sheasmör och propolis. Tips är att se detta som ett allt-i-allo-balm och applicera på torra fläckar som knogar, nagelband, knän, armbågar etc. Denna lilla burk är dryg och räcker länge länge! 

Sammanfattning:
 • Antiseptisk och antiinflammatoriska egenskaper.
 • Ger glow till en lysterfattig, trött och glåmig hy!
 • Passar alla hudtyper.
 • Stärker, skyddar och jämnar ut huden.

 

HYALURONSYRA – din huds naturliga fuktbindare.

Vad är hyaluronsyra? Till skillnad från övriga två ingredienser i detta blogginlägg återfinns hyaluronsyra naturligt i huden. Det är alltså ett hudeget ämne som det finns gott om under födseln, barnaår och ungdom men som sedan successivt ungefär från 25-års ålder börjar avta i takt med att vi åldras. Hyaluronsyra är ingen syra utan en sockermolekyl vars främsta uppgift är att attrahera och binda sig till vatten. Den älskar vatten så mycket att den kan binda sig till 1000 gånger sin egen vikt i vätska. Hyaluronsyran bidrar till att huden ser fast och fräsch ut och hjälper huden att bibehålla den fukt som finns.

 

För vem?
Hyaluronsyra passar i grund och botten alla hudtyper men lämpar sig framförallt till en yttorr, torr eller kombinerad hud som saknar fukt i form av vatten. Trots sitt namn så ska ingrediensen inte förväxlas med exfolierande syror, hyaluronsyran har inga exfolierande egenskaper överhuvudtaget.

Ingrediensen går att använda både i sin morgon och kvällsrutin och går att kombinera med nästan alla aktiva ingredienser.

  

Tips! För att maximera effekten av hyaluronsyran kan man med fördel applicera produkten på något fuktad hud, alltså inte helt torr hud. Klappa in lite toner, spraya en fuktmist innan du applicerar hyaluronsyran, för du har väl inte glömt hur mycket den älskar fukt? 

 

 

GLOWiD favoriter med hyaluronsyra: 

Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Kit – Denna serie är fantastiskt när det kommer till att binda fukt i alla hudens komplexa lager då den innehåller både hög- och lågmolekylär hyaluronsyra. Detta innebär att ingredienser jobbar både djupt och ytligt på huden för långvarig fuktbevaring och instant plumpad hud. 

  

Hyggee’s pH Hyaluron Gel Cleanser – en härligt löddrande gelrengöring med 8 olika sorters hyaluronsyra. Formulerad med hudeget pH-värde innebär att den inte kommer torka ut utan tillsammans med 6 stycken olika växtbaserade oljor kommer den skonsamt och effektivt rengöra utan att kompromissa hudbarriären! Passar alla hudtyper, till och med den känsliga huden. Produkten är helt fri från syntetiska doft- och färgämnen.

  

Sammanfattning:
 • Passar alla hudtyper som är i behov av extra fukt!
 • Ingrediensen som älskar att binda sig till vatten.
 • Funkar när som helst på dagen.
 • Går att kombinera med allt.

 

TEA TREE – ett naturligt alternativ för den aknebenägna huden.

Vad är Tea Tree?
Tea tree är en essentiell olja som framställs genom förångning av löven från det australienska ”Melaleuca alternifolia”-trädet. Tea tree har använts i århundranden som en naturlig antiseptisk lösning på grund av dess läkande och närande egenskaper. Det är en vanligt förekommande ingrediens i produkter specifikt för en oljig, aknebenägen eller sensibiliserad hud då tea tree applicerat på huden främst har antibakteriellt och läkande effekt. Med antibakteriell menas att ingrediensen hämmar och motverkar bakterietillväxt som är en av orsakerna till att till exempel acne och mjäll utvecklas. Utöver att behandla finnar eller känslighet kan tea tree även behandla nagelsvamp, mjäll eller irriterad hårbotten, insektsbett, hårlöss med mera.
Tea tree har en säregen doft som är fräsch och påminner lite om pepparmynta i sin friskhet och har därför svalkande och uppfriskande egenskaper när det appliceras på huden.
Utspädd vs. Outspädd.
Tea tree är som nämnt en essentiell olja, andra välkända essentiella oljor kan vara till exempel lavendel som verkar lugnande eller eukalyptus som lättar upp i luftgångarna. Alla essentiella oljor har en extremt liten molekylstorlek vilket gör dem lättabsorberade av huden men också genom inandning från aromadiffusers, de transporteras snabbt via blodbanan ut i kroppen. Alla essentiella oljor ska alltid spädas ut med andra ”bäraroljor” eller övriga hudvårdande ingredienser då rent, outspätt extrakt kan vara extremt irriterande för huden. 

 

Observera att alla produkter innehållandes Tea tree som säljs på GLOWiD är utspädda och säkra att använda direkt på huden. Känner du dig osäker ska du alltid göra ett patch-test först för att säkerställa att din hud tolererar produkten.

  

Tips! Får du finnar eller irritation efter rakning? Då kan Dr. Ceuracle Tea Tree Toner hjälpa hudens återhämtning på traven. Produkten innehåller lite salicylsyra som milt exfolierar och rengör porerna vilket reducerar chansen för finnar.

  

För vem?
Denna ingrediens lämpar sig bäst för en aknebenägen/oljig och obalanserad hud som kan uppleva rodnad och känslighet på grund av akneutbrotten. Det kan också passa för en sensibiliserad, blossig hud då tea tree också verkar rodnadsdämpande och balanserande. Tea tree rekommenderas inte till en eksemhud då det kan upplevas irriterande för den känsliga barriären.

  

GLOWiD-favoriter med Tea Tree: 

Dr.Ceuracle Tea Tree Purifine serien. Dessa produkter kommer balansera talgproduktionen, rengöra från sebum, reducera bakterier och samtidigt lugna och dämpa inflammationer och rodnader från akneutbrott. En bästsäljare är Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam, en gel-rengöring som trots sin rika och härliga löddrande konsistens inte torkar ut huden! Den passar även den känsliga huden.

 

Missa inte produkter för den känsliga hårbotten från hårvårdsmärket La’dor!
TripleX3 Natural Shampoo Pack är framtaget till dig med känslig och torr hårbotten som vill minska kli och irritation. Shampoot innhåller inget SLS och rengör utan att irritera med hjälp av tea tree, propolis och pepparmynta. Kombinera schampoot tillsammans med Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack, en hårmask som djuprengör från sebum med tea tree, lugnar och återfuktar med snigelskret och stärker upp barriären med antioxidanter från grönt te.

 

Sammanfattning:
 • Passar en aknebenägen eller hud i obalans som också är lite känslig.
 • Verkar antibakteriellt och läkande.
 • Rent tea tree extrakt bör alltid spädas ut.
 • Är ett naturligt sätt att behandla acne eller andra hudirritationer på.

Med detta sagt hoppas vi att ni haft tur i äggjakten och hittat de ni sökte. Missa inte vid köp för över 799kr erhåller ni en gratis gåva i form av en rosa ägg-kartong fylld med massor av hudvårdande k-beauty!
Vi finns alltid ett email bort om ni har frågor eller funderingar gällande er koreanska hudvårdsrutin, produkter eller ingredienser. Njut nu av påskledigheten, för det ska vi.

Glad påsk! <3 / Team GLOWiD

Viimeksi katsotut