Kickstara våran med Box Full Of Seoul Spring.

Våren börjar närma sig med stormsteg och vad passar inte bättre än att skämma bort sin hud lite extra den nya säsongen med en ny box full med hudvård?

Boxen är anpassad för att boosta din rutin med skyddande antioxidanter, återfuktande och lystergivande produkter samt en superfin hårsnodd!

Först ut hittar vi en relativt ny stjärna i sortimentet, Soft green cleansing balm.  Det är en oljebaserad rengöring i balm form som smälter i kontakt med huden. En oljebaserad rengöring som första steg i rengörings rutinen är en viktig del i den koreanska rutinen då den effektivt hjälper till att avlägsna överflödig talg, make up och spf. Oljerengöringar förekommer i olika former som tex en flytande olja eller som denna i balmform. Balmtextur har ofta en mer fast form som i kontakt med huden smälter till en olja.

Hyggees balm har en härlig sorbetliknande textur som i hudkontakt blir till en silkig olja som till sist blir ett mjölkigt skum. Rengöringen är formulerad med Tea tree complex som är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och som jobbar balanserande på huden.

Balmet innehåller även Green super food complex som hjälper till att stärka hudbarriären och hjälper till bibehålla fuktnivåerna i huden.

Rengöringen passar alla hudtyper och är en bra första produkt i din rengöringsrutin. Rengöringen appliceras på torr hud, massera in och emulgera upp med ljummet vatten tills det blir en mjölkvit konsistens för att effektivt avlägsna make up och spf.

Efter den oljebaserade rengöring är det viktigt att följa upp med en vattenbaserad rengöring, dels för att avlägsna eventuella oljerester från den tidigare rengöringen men också för att verkligen kunna rengöra huden på djupet. En vattenbaserad rengöring är bra att anpassa efter hudtyp och aktuellt hudtillstånd.

I boxen hittar vi också storfavoriten Tea tree purifine 30 cleansing foam som är älskad av många! Rengöringen är formulerad med 30 % tea tree extrakt. Som många av Dr. Ceuracles produkter kan namnet avslöja hur mycket av produktens huvudingrediens innehåller, som i detta fallet är tea tree. Tea tree är en populär ingrediens i koreansk hudvård som har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den verkar balanserande på huden och passar ofta bra för en mer kombinerad eller tilltäppt hud.

Rengöringen innehåller flera balanserande ingredienser som bland annat Trollhassel och även baobabextrakt som verkar djuprengörande men har även en ph balanserande effekt.

Vi hittar även ingrediensen Centella asiatica som är känd för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Morus alba root extrak härstammar från vitt mullbär och har antioxidativa egenskaper och är rika på flavinoider. Den jobbar även lugnande och har utjämnade egenskaper.

En annan produkt som finns med i box full of Seoul är  Supple preparation toner 30 ml från Klairs.  I Korea är tonern en viktigt del av hudvårdsrutinen och den hjälper till att återfukta och förbereda huden inför kommande steg. Den hjälper även de andra produkterna att absorberas bättre men också för att balansera hudens ph värde efter rengöring.

 

Supple preparation toner är en omtyckt fukttoner som med fördel klappas/pressas in försiktigt i huden med hjälp av handflatorna. Behöver din hud en extra boost kan du klappa in flera lager och använda dig av 7 skin method som ofta används i den koreanska rutinen som syftar till att applicera tunna lager av fukt i flera lager för att fuktmätta huden. Eller varför inte göra din egen sheetmask med tex cotton pads dränkta i tonern som placeras ut i ansiktet för lite extra fukt!

Tonern innehåller många fuktgivande ingredienser men är även rik på antioxidanter bland annat centella asiatika extrakt som verkar lugnande, lakritsrot som verkar lystergivande och jobbar utjämnande. Andra ingredienser är lugnande panthenol och betain men även återfuktande och fuktbindande hyaluronsyra.

Nu till 2 nykomlingar i sortimentet från Saturday skin

Yuzu vitamin c sleep mask är en lystergivande och återfuktande mask med härlig gel textur.

Yuzu frukten innehåller 3 gånger mer vitamin c än någon annan citrusfrukt och är en kraftfull antixidant som skyddar huden mot fria radikaler och jobbar utjämnande samt lystergivande. Ingrediensen används ofta inom koreanska hudvård för sina antioxidativa egenskaper. Sleep mask innehåller även små bitar av frukten som är en del i texturen på produkten.

Några andra nyckelingredienser i masken är:

  • Niacinamid -(vitamin b3) har en balanserande effekt på huden samt jobbar utjämnande
  • Ascorbic acid – Lystergivande antioxidant, skyddar mot fria radikaler och har en utjämnade effekt
  • Ceramider - Verkar reparerande och närande & återfuktande för huden
  • Retinol – Masken innehåller även en mindre mängd av a vitamin som är en cellkommunicerande ingrediens som boostar kollagen och elastinproduktionen och verkar åldersförebyggande.
  • Peptidkomplex – Masken innehåller som är en genomgående ingrediens i deras sortiment. Komplexet består av 7 peptider som jobbar i symbios med varandra och har en peptidformel som främjar hudens naturliga regenereringsprocess.

 

Spotlight brightening sheetmask är en återfuktande sheetmask som bistår huden med fukt och lyster. Sheetmask är ett komplement i den koreanska hudvårdsrutinen som blivit ett omtyckt steg av många inom hudvård. Sheetmask är en ansiktsmask för engångsbruk och är dränkt i en essence där syftet ofta är att ge snabb återfuktning till huden eller jobba på olika hudtillstånd som tex lugnande. Spotlight brightening sheetmask är formulerad med bland annat blåbärs, lakrits och lotusextrakt som är rika på antioxidanter och hjälper till att bistå huden med lyster och jobbar även utjämnande. Den innehåller även Saccharomyces fermet som är en form av jäst som boostar huden och även har lugnande egenskaper.

Sist men definitivt inte minst hittar vi GLOW på burk Royal vita propolis 33 ampoule. Det är ett multifunktionellt serum med ingredienser som tillhör fukt, jobbar utjämnande och lystergivande. Serumet kan med fördel även appliceras i sin make up rutin som tex en lystergivande highlighter på kindbenen eller mixa med dina favorit cc eller bb cream för extra glow.

Några nyckelingredienser i serumet är:

  • 33 % propolis – Har reparerande egenskaper och bistår huden med näring
  • Bidrottningsgelé extrakt - Skyddar huden mot fria radikaler
  • Panthenol (vitamin b5) – Verkar lugnande och reparerande för huden
  • Havtornsextrakt – Jobbar utjämnande på ojämn hudton och har lystergivande egenskaper
  • Niacinamid (vitamin b3) -Jobbar balanserande, på fina linjer samt ojämn hudton

Det var lite information om vårens härliga Box full of seoul.

Hoppas ni ska gilla den lika mycket som vi gör! <3

Viimeksi katsotut