K-Beauty Updates April!

Ny månad, nya trendiga uppdateringar från K-beauty världen i Seoul! Med konceptet K-beauty Updates samlar vi de senaste teknikerna, ingredienserna, rutinerna eller produkterna från sociala medier och våra Seoul Mates i Korea.

En trend vi sett cirkulerat som i praktiken inte nödvändigtvis är ny, men dess finurliga namn som innebär att man jobbar med färre produkter som är multifunktionella är "Skip Care"! Skip Care går alltså ut på att skippa flera steg i rutinen och förhålla sig till en kortare rutin om cirka max 3-4 produkter. 

Denna princip är perfekt för dig som önskar en kort rutin eller under vissa tidsperioder som t.ex. morgonen eller stressigare och mer tidspressade moment där hudvårdsrutinen behöver gå fort men fortfarande leverera de resultaten vi önskar såklart.

En Skip Care-rutin kan se ut precis som du önskar och det finns inga satta "regler" för vad för typ av produkter den innefattar men vi på GLOWiD skulle ändå rekommendera någon typ av rengöring, en behandlande produkt (toner, essence eller ett serum) samt en mjukgörande kräm för morgonen och/eller kvällen. 

Vår kollega Myra fick i uppgift att anamma denna trend och körde på följande produkter i sin kvällsrutin. Se hennes kvällsrutin här!

Nedan följer tips på produkter som är multifunktionella och kan användas på fler än ett sätt.

Oil To Foam Cleanser - En rengöring som funkar både som olja och vattenbaserad rengöring. Rengör med denna två gånger och du har en två-i-ett-rengöring! Passar alla hudtyper framförallt en känslig hy.

Hyal Reyouth Multi Cleansing Foaming Balm -  En multifunktionell balm till skumrengöring som tar både smink och spf som en oljerengöring och löddrar upp som en vattenbaserad rengöring.

 

Alla mists - kan användas som din toner och kan med fördel sprayas mellan varje hudvårdssteg för extra fukt och glow.

Toner pads - Toner pads verkar dels som toner, mild exfoliering och sheet mask och är ett praktiskt alternativ till den som önskar snabb rengöring av ansiktet.

All In One Essence - Ett essence som både återfuktar, milt exfolierar och stärker upp hudbarriären med hjälp av björksav, fermenterade ingredienser och b-vitaminer.

Advanced Snail Dual Radiance Essence -  Ett essence med snigelsekret i ena halvan av produkten och andra halvan innehåller essence med 5% niacinamid. Perfekt produkt för dig med oljig och aknebenägen hud. 

Royal Vita Propolis Ampoule - En ampull som kan användas som glow droppar genom att mixas med foundation eller pudermake-up för en daggig lyster.

Natural Repair Serum - Ett multifunktionellt serum som passar alla hudtyper, framförallt en känslig eller skadad hudbarriär. Det reparerar, ger näring, glow och återfuktar samtidigt som hudbarriären stärks upp. Den stora förpackningen gör att den räcker länge!

Cle Multi Cream - En multifunktionell kräm för både ansikte och kropp, perfekt för spot treatment på torra eller sprucka hudområden. Med en otrolig doft från Palo Santo.

 

Green Tea and Enzyme Powder Wash - Ett milt exfolierande pulver där du själv kan styra hur mycket "skrubbande" effekt du önskar. Ju mer du blandar pulvret med vatten desto mer skummar det upp. Pulvret kan därför användas som rengöring eller som exfolierande.

Har du frågor gällande Skip Care eller vill ha produktrekommendationer utifrån din hudtyp? Mejla oss på info@glowid.se så hjälper våra auktoriserade hudterapeuter dig vidare!

Kram önskar vi på GLOWiD! 💖

Viimeksi katsotut